Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Se lucrează la un parc de aventură iar numărul investitorilor este în continuă creștere

În Mălaia, un investitor privat a demarat execuția unui parc de aventură tematic, în zona Podului cu Frasini, după toate probabilitățile acesta urmând a fi inaugurat anul viitor, sporind astfel oferta turistică a acestei splenide stațiuni montane.

”Este un adevăr faptul că investitorii au început să dezvolte aici tot tipul de afaceri în turism. În zona cascadei, în Ciunget, în Podul cu Frasini. La primărie toată lumea este deschisă și receptivă pentru oricine dorește să investească aici. Ei asigură viitorul turistic al stațiunii. Faptul că în această vară, Ministerul Turismului ne oferă cifre oficiale de peste 4000 de turiști argumentează că suntem pe drumul corect. Rămâne de văzut dacă și proiectele noastre vor identifica resurse financiare pentru a dezvolta tot ce implică utilități”, spune primarul Puiu Dinculescu.

Printre proiectele vitale la care edilul din Mălaia ține, se numără extinderea rețelelor electrice în zonele Bucureasa, Decindea, Latorița, proiecte aprobate dar e nevoie de surse de cofinanțare. La care se adaugă preluarea drumurilor forestiere, unde se află deja mai multe structuri de cazare sau terenuri intravilan și care permit astfel creștere investițiilor. Dinculescu spune că Romsilva a fost foarte rezonabilă în acest parteneriat, soluția finală urmând a veni de la guvern.

Un lucru este cert, într-o stațiune în care toate obiectivele publice sunt reabilitate complet sau în curs de finalizare, unde infrastructura este bună, numărul de turiști crește, și investitorii doresc să dezvolte aici afaceri. Vorbim de una dintre cele mai bogate localități vâlcene, o stațiune cu nu mai puțin de 4 lacuri pe teritoriu, inima Văii Lotrului și cea mai căutată locaitate turistică rurală din România.

Ultima actualizare: 13:21 | 18.07.2024

Sari la conținut